Wednesday, October 17, 2012

Πίλινγκ με μέλι και λεμόνι


Σήμερα ήταν μια πολύ κουραστική ημέρα,
 το βράδυ που γύρισα σπίτι, αισθάνθηκα το πρόσωπο μου θολό και βαρύ.
Έπρεπε να κάνω κάτι για να το φρεσκάρω. Έψαξα στα ντουλαπάκια μου και δυστυχώς δεν βρήκα κάτι σε πίλινγκ … έβαλα τότε τα μεγάλα μέσα. Η συνταγή της γιαγιάς μου, που σημειώνω είχε ένα πρόσωπο βελούδινο
Σε ένα μπολάκι στύβουμε μισό λεμόνι, βάζουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη και ένα κουταλάκι μέλι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε με τα δάχτυλα σε καθαρό πρόσωπο. Κάνουμε μαλάξεις με κυκλικές κινήσεις και μετά από 10 λεπτά ξεπλένουμε πολύ καλά.
Δεν φαντάζεστε πώς είναι το δέρμα μου τώρα μετά από αυτήν την κούρα. Καθαρό απαλό και χάρη στης λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού πολύ ποιο λευκό και φωτεινό. Θέλω να σημειώσω όμως κάτι πάνω σε αυτό. Δεν πρέπει να το κάνουμε ημέρα γιατί το λεμόνι έχει την τάση όπου απλωθεί αν εκτεθεί στον ήλιο κάνει μαυρίλες. Οπότε το κάνουμε το βράδυ και μέχρι το πρωί είναι μια χαρά. Αλλιώς θα πρέπει να βάλουμε αντηλιακή κρέμα.
Αν το κάνετε καλή επιτυχία
Φιλάκια 

4 comments:

  1. Οι σπιτικές συνταγές συχνά λειτουργούν καταπληκτικά. Ειδικά το πήλινγκ με τη ζάχαρη δουλεύει σε όλες και μάλιστα καλά. Μου έδωσες κ την ιδέα για τη λεμόνι, δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτε :)

    ReplyDelete
  2. ναι το λεμόνι είναι πολύ καλό, παλιά οι γυναίκες βάζαν πάνω εκεί που είχαν διχρωμίες(πανάδες) και την επόμενη μέρα είχαν φύγει. μου αρέσουν αυτές οι συνταγές γιατί είναι οικολογικές, οικονομικές και έχουν αποτελέσματα.

    ReplyDelete
  3. το βράδυ έχω κούρα ομορφιάς!!!Thanks for the tip!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) κάνε το και πες μου αν σου άρεσε και εσένα.

      Delete