Thursday, February 7, 2013

Σωστή υγιεινή διατροφή μέρος 1ο



Καλός ήρθατε στο blog μου.
Είμαι η Εύα και όπως σας είχα αναφέρει στο face book μετά από την ταλαιπωρία μου με τα θέματα υγείας που επιτέλους έλαβαν τέλος ήρθε η ώρα να αρχίσω να προσέχω και πάλι την διατροφή μου. γιατί όπως όλοι μας ξέρουμε, αν παίρνεις φάρμακα δεν μπορείς να κάνεις διατροφή σωστή και αν κάνεις, έχεις πρηξίματα πολύ-πολύ άσχημα.
Λοιπόν φτάνει με τον πρόλογο θα περάσω στο θέμα μας …
Σωστή υγιεινή διατροφή . ΟΧΙ μια διατροφή που θα χάσουμε κιλά σε 3-5 μέρες ή ένα μήνα αλλά μια διατροφή για όλη μας την ζωή, που θα μας προσφέρει μόνιμα ένα υπέροχο κορμί, σφικτό, μαλλιά λαμπερά, δέρμα λαμπερό και ελαστικό, οπότε και χωρίς κυτταρίτιδα. Καλό ακούγετε έτσι δεν είναι?
Κατά πόσο είναι αυτό εφικτό χωρίς να λιμοκτονούμε και χωρίς να στερούμαστε τα αγαπημένα μας τρόφιμα και να μην γινόμαστε αντικοινωνικοί όταν βγαίνουμε έξω με τους  φίλους μας για φαγητό.
Πολλοί λένε … μα δουλεύω πολλές ώρες και αναγκάζομαι να τρώω από έξω .Όταν γυρνάω σπίτι , τρώω ότι βρω μπροστά μου.
Λογικό είναι αυτό. Λογικότατο. Όταν έχεις μείνει για πολλές ώρες νηστικός, μετά τρως μεγάλες ποσότητες και συνήθως σε μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά γιατί αυτό έχεις ανάγκη εκείνη την στιγμή.
Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενες και η μαμάδες που δεν έχουν τον  χρόνο να ασχοληθούν με τον εαυτό τους.
Σαν πρώτο θέμα ,θα σταθώ σήμερα στης ώρες που τρώμε και στην ποιότητα της τροφής που καταναλώνουμε.
Θα πρέπει να τρώμε 6 γεύματα  την ημέρα. .Το πρωινό είναι και το κυριότερο. Γιατί  όταν καταναλώνουμε τροφή το πρωί μέσα στην πρώτη ώρα ,εφόσον έχουμε ξυπνήσει , ο οργανισμός μας αρχίζει να παίρνει μπροστά και να κάνει τις πρώτες καύσεις. Αν δεν φάμε ο μεταβολισμός μας αδρανή τεμπελιάζει με λίγα λόγια. Δεν δέχομαι την δικαιολογία ότι δεν μπορώ να φάω το πρωί .Και γιατί παρακαλώ? Τι ποιο ωραίο να φεύγεις από το σπίτι με το στομάχι γεμάτο και να έχεις ενέργεια όλη μέρα.
Να πάρουμε ένα παράδειγμα… ξυπνάω στης 7 π.μ. τρώω το πρωινό μου και φεύγω στην δουλειά( ή κάθομαι σπίτι δεν παίζει , παράδειγμα δίνω) μετά από 2 ώρες στης 9-9.30π.μ. πρέπει πάλι να βάλω κάτι στο στόμα μου…αυτό θα το χρειαστεί κάποιος που μαζί με την διατροφή κάνει και γυμναστική. Αν δεν κάνεις παραλείπεις αυτό το γεύμα.
Έπειτα .μετά από 2 ½ ώρες στης 11.30π.μ ο οργανισμός μας ζητά κάτι γλυκό γιατί έχουν πέσει τα επίπεδα ινσουλίνης. Άρα τι πρέπει να φάμε κάτι γλυκό όχι πάστα ή σοκολάτα σίγουρα .Αν δεν δώσουμε στον σώμα μας αυτό που ζητεί μετά θα έχουμε συνέπειες  π.χ. θα φάμε ποιο πολύ μεσημεριανό και η χειρότερη συνέπεια είναι ότι το απόγευμα θα θέλουμε γλυκό η κάτι λιπαρό γιατί θα έχει πέσει η ενέργεια μας.
Μέχρι εδώ ελπίζω να είναι κατανοητά.
Δεν θα προχωρήσω στο μεσημεριανό γιατί ακόμα και μέχρι εδώ έχουμε πολλά να αναλύσουμε…..τι θα φάμε ?πόσο θα φάμε ? τι βιταμίνες θα λάβουμε? Πολλά ερωτήματα που αν δεν τα κατανοήσουμε δεν θα μπορέσουμε να μπούμε σε αυτόν τον τρόπο ζωής.
Δεν υπάρχει πρόγραμμα , πρωί θα τρώμε αυτό ,μεσημέρι αυτό και βράδυ αυτό. Όχι τρώμε ότι έχουμε στο σπίτι και είναι κατάλληλο για την ώρα που θέλουμε να το φάμε άρα έχουμε πολλές επιλογές .
Αυτά προς το παρών. Το πόστ αυτό θα το συνοδέψει και ένα βίντεο (στο youtube κανάλι μου)με υγιεινά σνάκ με χαμηλές θερμίδες που προσφέρουν ενέργεια  και  μπορούμε να τρώμε άφοβα ενδιάμεσα από τα γεύματα μας. Θα αναφερθώ για της ώρες που τρώμε τα σνάκ σε επόμενο ποστ.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Τα λέμε σύντομα.
ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ
ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

3 comments:

  1. Πολύ ενδιαφέρον post, πόσο μάλλον για μένα που έχω ξεκινήσει ειδική διατροφή από τον Γενάρη και παλεύω να χάσω τα περιττά κιλά μου :)

    ReplyDelete
  2. Εύα μου σε έκανα tag! αν θες μπες να το δεις http://marilialovesmakeup.blogspot.gr/ φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyxaristo to eida poli omorfo tha to kano kai ego. filakia polla

      Delete