Monday, April 8, 2013

δίαιτα των μηδενικών θερμίδων μέρα 1η

Ξεκινώ σήμερα την δίαιτα των μηδενικών θερμίδων και θα σας γράφω τι τρώω κάθε μέρα όπως και στο τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα μου.Αυτό το κάνω πρώτα για μένα για να ξέρω σε περίπτωση που η δίαιτα έχει επιτυχία και χρειαστεί να την ξανακάνω τι μενού να ακολουθήσω και δεύτερων αν θέλει κάποια από εσάς να την κάνει να έχει ένα εβδομαδιαίο παράδειγμα.
Την είχα κάνει την περασμένη εβδομάδα αλλά την χάλασα την δεύτερη μέρα οπότε σήμερα αρχίζω ξανά. είχα χάσει 1 κιλό και 200 γραμμάρια σε 1 μέρα. σημειώνω  ότι είμαι 55 κιλά και δεν θέλω να χάσω πολλά, απλά αυτά που έβαλα τελευταία (5 κιλά είναι ο στόχος μου )
Την δίαιτα θα την βρείτε εδώ κλικ


μέρα πρώτη:
πρωί :
 2 αυγά βραστά (ένα ολόκληρο και ένα ασπράδι) αν έχετε σκυλάκι θα χαρεί πολύ να φάει το κροκάδι αντί να το πετάξετε :)
 μεσημέρι: 
αντίδια βραστά
 απόγευμα: 
1 μαγκο
βράδυ: σαλάτα μαρούλι βραστό καρότο και τομάτα λίγο λάδι, αλάτι, ρίγανη, ξύδι .

γυμναστική πολύ έντονη 40 λεπτά

έξτρα πληροφορικές που της βρήκα στο διαδίκτυο
 Το μάνγκο είναι ένα φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσιο σε φυτικές ίνες και ιδιαίτερα χορταστικό, χωρίς να μας φορτώνει με πολλές θερμίδες. Το «φρούτο της Ινδίας», όπως ονομάζεται μερικές φορές, έχει γλυκόξινη γεύση και συναντάται σε εκατοντάδες ποικιλίες στις τροπικές περιοχές της Ασίας όπου ευδοκιμεί (Ινδία, Κίνα, Ταϊλάνδη κ.ά.). Είναι συνήθως καμπυλωτό, στενόμακρο, με πράσινη, ροζέ κίτρινη ή κόκκινη φλούδα και σάρκα πολύ αρωματική σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και έχει ένα πολύ μεγάλο, επίπεδο κουκούτσι που δεν τρώγεται.
Ευεργετικές ιδιότητες
Αν κάνετε δίαιτα, θα πρέπει να φροντίσετε να καταναλώνετε προϊόντα με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Όπως το μάνγκο. Πρόκειται για ένα φρούτο- πλούσια πηγή βήτα καροτένιου. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αυτού του αντιοξειδωτικού, λειτουργεί ως «ασπίδα» ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνου.
Το μάνγκο είναι επίσης πλούσιο σε ένα άλλο καροτενοειδές που ονομάζεται λυκοπένιο, το οποίο είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και απαραίτητο για την προστασία των κυττάρων και την καταστολή της ανάπτυξης όγκων.
Μόνο ένα μάνγκο παρέχει σχεδόν τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνη Α (αναγκαία για την υγεία των ματιών). Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα, τα μάνγκο είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως το μάνγκο, συμβάλλουν στην τόνωση του μεταβολισμού κι έτσι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες. Προτιμήστε το από ένα πλούσιο σε θερμίδες γλυκό και δε θα χάσετε.
Επίσης το μάνγκο ανακουφίζει τους φραγμένους πόρους του δέρματος και είναι κατάλληλο για άτομα που υποφέρουν από ακμή. Απλώστε πολτό από μάνγκο στο δέρμα σας για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Επίσης η κατανάλωση μάνγκο κάνει το δέρμα απαλό και λαμπερό.

Ετοιμασία και σερβίρισμα
Τα μάνγκο είναι πολύ ζουμερά. Τα ξεφλουδίζετε και τα καταναλώνετε όπως θα κάνατε με ένα ροδάκινο, απλά να ξέρετε ότι έχουν πλούσιο χυμό. Ξεκινήστε από τα σημεία στη μέση του φρούτου, αφού αφαιρέσετε το κουκούτσι και κόψτε τα σε μικρά κυβάκια.
Προτιμήστε το παγωμένο ως επιδόρπιο ή ως φρούτο για πρωινό. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε σάλτσες.

No comments:

Post a Comment