Saturday, April 27, 2013

η διατροφή μου, επιτέλους ξανά μπήκα σε ρυθμό!

Γεια σας,
.
Τα τελευταία 7 χρόνια είμαι φάν της υγιεινής διατροφής, με μία μέρα την εβδομάδα free, για να μην είναι πιεστικό το πρόγραμμά μου. Πριν 2 χρόνια και 4 μήνες, είχα ξεφύγει από αυτό γιατί είχα ένα πρόβλημα υγείας, που απαιτούσε φάρμακα και από ψυχολογικής μεριάς, δεν με ένοιαζε να πω την αλήθεια τίποτα παρά να είμαι ξανά καλά.
Εδώ και 3 μέρες, μπήκα και πάλι μετά από μία παύση σε πρόγραμμα διατροφής ,γυμναστικής, γιατί έβαλα κάποια κιλά (5 τα δύο τα έχασα ήδη , είναι τα υγρά μην γελιόμαστε) 
Πριν από όχι πολλές εβδομάδες, προσπάθησα να τα χάσω αυτά τα κιλά με διάφορους τρόπους, που όμως τα παρατούσα στην 3 μέρα γιατί δεν ταίριαζαν τελικά σε μένα αυτού του είδους οι δίαιτες, δεν μου αρέσει τελικά κάτι προσωρινό με ημερομηνία λήξης, θέλω αυτό που έκανα παλιά. Διατροφή καθαρή , με 6 γεύματα που δεν πεινούσα ποτέ , όλη μέρα είχα ενέργεια δεν μου έλειπε τίποτα ,έτρωγα φρούτα λαχανικά γλυκά τα πάντα  και προπάντων δεν είχα πρόβλημα με τα κιλά μου.
ένα δείγμα από την σημερινή μου διατροφή είναι το παρακάτω:

 πρωινό : ένα αβοκάντο ολόκληρο. έχει πολλές θερμίδες θα πούνε κάποιοι αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η θρεπτική του αξία και η ενέργεια που θα μου προσφέρει για το ξεκίνημα της ημέρας.

σνακ: φιστίκια ανάλατα . Για έξτρα ενέργεια μιας και ήμουν στην δουλειά και την είχα ανάγκη
μεσημεριανό : μπιφτέκια στην σχάρα ( κιμάς, βρόμη, κρεμμύδι, πιπέρι, ρίγανη  αυγό, μαϊντανό)  τομάτα, μαρούλι, μανιτάρια & μπρόκολο στην σχάρα λεμονάτα λίγη μουστάρδα Γαλλική  .(αυτό σ΄την φώτο είναι 2 μερίδες)
σνακ: σμούθις ( σπανάκι ,πορτοκάλι , φράουλες ,πάγο, νερό)
βραδινό:  3 κουταλιές βρόμη ,1 κουταλιά κακάο άγλυκο, 2 κουταλιές νερό χλιαρό 1 φράουλα ψιλοκομμένη 

Σήμερα δεν έχω 6ο γεύμα γιατί δεν έκανα γυμναστική :) οπότε δεν ήταν απαραίτητο. 

Με αυτόν τον τρόπο διατροφής, έχασα πριν 7 χρόνια 14 κιλά που δεν τα ξανά πήρα μέχρι τώρα που όπως είπα έτρωγα ότι νάνε λόγο κακής ψυχολογίας 
το διατροφικό μου πλάνο, δεν είναι σε καμία περίπτωση προγραμματισμένο, τρώω ότι θέλω κάθε μέρα, δεν κάνω εβδομαδιαίο πλάνο, απλά από εμπειρία φροντίζω να είναι καθαρά φαγητά και ότι χρειάζομαι για της ανάγκες της ημέρας μου ανάλογα αν είμαι στην δουλειά αν έχω ρεπό αν θα γυμναστώ έντονα η λίγο η καθόλου .
Η συμβουλή μου είναι, μην καταπιέζετε τον οργανισμό σας με δίαιτες, μην ταλαιπωρείτε τον μεταβολισμό σας με μονοφαγειες και στερητικές δίαιτες . με την σωστή διατροφή και χωρίς κόπο θα έρθετε στα κιλά που αναλογούν σε σας έτσι απλά και χωρίς βιασμό του οργανισμού.
Θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας , καλός η κακός δεν νομίζω ότι η καλή υγεία θα κάνει κακό σε κάποιον.
υπάρχουν πολλές συνταγές για φαγητά σνακ η ακόμα και γλυκά που φτιάχνονται με αγνά υλικά και με μεγάλη θρεπτική αξία χωρίς να μας επιβαρύνουν με λιπαρά και να μας βαραίνουν.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας  θα ποστ άρω φωτογραφίες με τροφές  και με την συνταγή τους αν σας ενδιαφέρει για όποιος θελήσει να κάνει μια ποιο υγιεινή διατροφή με στόχο καθαρό σώμα,καθαρό μυαλό , λαμπερό δέρμα, ατελείωτη ενέργεια :) 


2 comments:

  1. πωπω ωραια ακούγονται...το σπανάκι στο σμουθις παει? μου εκανε πολυ εντύπωση...
    φιλια απο http://aworldforwomen-bymanty.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. το σπανάκι στην ουσία είναι γιατί είναι πολύ καλός συνδυασμός λαχανικό με φρούτα το πρωί , και είναι ένα φυσικό καθαρτικό για αυτούς που έχουν πρόβλημα με τουαλέτα. δεν το γεύεσαι στο σμουθις καθόλου όμως.

      Delete