Monday, October 28, 2013

cocoa butter και τα οφέλη του

Ας μιλήσουμε λίγο για τα οφέλη που έχουμε Χρησιμοποιώντας
 σαπούνι φτιαγμένο απο βούτυρο κακάο . Το 40% στην Ελλάδα και λέω στην Ελλάδα, γιατί στο εξωτερικό το ποσοστό που χρησιμοποιούν σαπούνι είναι πολύ μεγαλύτερο, επειδή επιλέγουμε το αφρόλουτρο απο το σαπούνι.Έχετε διαβάσει ποτέ τα συστατικά που έχουν μέσα? όσοι τα έχετε διαβάσει αναγνωρίζετε κανένα απο αυτά? μερικά τα γνωρίζουμε και τα περισσότερα όχι, είναι απο πολλά χρωστικά αρώματα ,πετρέλαια και γενικά μη φυσικά συστατικά που δεν είναι και ότι καλύτερο για το δέρμα μας. 
βούτυρο κακάο  και τα οφέλη του στο δέρμα μας. 

  • Βοηθά στην χαλάρωση του δέρματος και ενισχύει την ελαστικότητά του
  • Μειώνει τις ουλές και τις ραγάδες
  • Καταπραΰνει από τα ηλιακά εγκαύματα
  • Προσθέτει όγκο στα μαλλιά
  • Διεγείρει την ανάπτυξη των θυλάκων των τριχών της κεφαλής και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν λαμπερά.
  •  Οι ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ικανότητες του βουτύρου  Κακάο είναι πολύ μεγάλες ,βοηθά στην αποκατάσταση προβλημάτων σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά.
  • Το βούτυρο Κακάο  συνιστάται για τη θεραπεία των παθήσεων του δέρματος όπως το έκζεμα και η δερματίτιδα. Επιπλέον το βούτυρο Κακάο περιέχει  πολυφαινόλες (CMP), μια ουσία που αναστέλλει την παραγωγή της ανοσο-σφαιρίνης όπου είναι γνωστό ότι επιδεινώνει τα συμπτώματα των δερματίτιδων και του άσθματος.
  • Το βούτυρο Κακάο είναι ένα φυσικό λιπαρό βούτυρο το οποίο είναι περισσότερο επωφελής και για τα μαλλιά όπου προσθέτει όγκο  και αυξάνει την αντοχή τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια αποτελεσματική θεραπεία για λεπτά μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. 
Πώς τα βλέπετε όλα αυτά?
μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι με αγνά υλικά, μπορείτε όμως και να ψάξετε και να αγοράσετε φυσικά σαπούνια με αγνά υλικά σε καταστήματα και e-shop 
μερικά από τα δικά μου σαπούνια μπορείτε να τα βρείτε εδώ.http://shamballa.tictail.com/products/home-made-soap είναι όλα φτιαγμένα μόνο με υλικά που τρώγονται καθαρά και μυρωδάτα θα ξετρελαθείτε.
σύντομα θα έχω και σαπουνάκια με shea butter που σε όσους δέν γνωρίζουν τι είναι θα αναφερθώ σε αυτό σε επόμενο ποστ.
ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 
φροντίζουμε το σώμα μας μέσα και έξω γιατί η καλή υγεία είναι πλούτος στην εποχή που ζούμε 






2 comments: