Tuesday, May 5, 2015
Friday, April 24, 2015
Thursday, April 23, 2015
Sunday, April 19, 2015
συκωτάκια στο φούρνο ζουμερά -οι συνταγές τις τεμπέλας-
Ζουμερά συκωτάκια πολύ εύκολα ακόμα και για νέες στο σπόρ
υλικά:
εφόσον τα έχουμε πλένει καλά τα συκωτάκια ,τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα απο πάνω. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Μετά τη μία ώρα τα βγάζουμε απο το γάλα ΔΕΝ τα πλένουμε τα σκουπίζουμε απλά λίγο με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο
-ανοίγουμε τον φούρνο στο πάνω-κάτω να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες) και τα αφήνουμε να καραμελώσουν λίγο ανακατεύοντας τα για να μην καούν. Μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνω με το κρασί.
Το αφήνω για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά περιχύνω όλο το περιεχόμενο στο ταψί πάνω απο τα συκωτάκια. προσθέτω απο πάνω αλάτι πιπέρι ρίγανη και μπόλικο δερνδρολίβανο.
ψήνω για 15-20 λεπτά στους 180 βαθούς
ζουμερό και γευστικό
χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
βαθμός δυσκολίας :
υλικά:
- 3 συκωτάκια μοσχαρίσια μεγάλα
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι γάλα 250γρ
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι ρίγανη
- δενδρολίβανο
εφόσον τα έχουμε πλένει καλά τα συκωτάκια ,τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα απο πάνω. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Μετά τη μία ώρα τα βγάζουμε απο το γάλα ΔΕΝ τα πλένουμε τα σκουπίζουμε απλά λίγο με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο
-ανοίγουμε τον φούρνο στο πάνω-κάτω να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες) και τα αφήνουμε να καραμελώσουν λίγο ανακατεύοντας τα για να μην καούν. Μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνω με το κρασί.
Το αφήνω για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά περιχύνω όλο το περιεχόμενο στο ταψί πάνω απο τα συκωτάκια. προσθέτω απο πάνω αλάτι πιπέρι ρίγανη και μπόλικο δερνδρολίβανο.
ψήνω για 15-20 λεπτά στους 180 βαθούς
ζουμερό και γευστικό
χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
βαθμός δυσκολίας :
Wednesday, April 8, 2015
Friday, March 27, 2015
Wednesday, March 25, 2015
Friday, March 20, 2015
Δώρα απο περιοδικά Απριλίου 2015
Θα ξεκινήσω αυτη την παλια μου στήλη με τα δώρα απο περιοδικά απο την αρχή και θα την κανω κάθε μήνα.
Φυσικά θα σας τα δείχνω εδω και αμέσως μετα στο κανάλι μου στο youtube evamarav για να δειτε και πως γράφουν στο πρόσωπο.
Αυτον τον μήνα έχουμε Mirror και Glitter. Με τιμη 3.50. Ευρώ το καθένα και με όμορφα δώρα.
Glitter με ενα κραγιον απο την σειρά ματ velvet της golden rose σε χρωμα κόκκινο και μασκαρα της ίδιας εταιρίας σε χρωμα Μπλε που ειναι και της μόδας.
Το περιοδικό Mirror με δώρο μια παλετα με ρουζ σε Χρώμα κοραλι φυσικό της lA angels
Αυτα προς το παρών θα σας εχω νεα σύντομα
Φυσικά θα σας τα δείχνω εδω και αμέσως μετα στο κανάλι μου στο youtube evamarav για να δειτε και πως γράφουν στο πρόσωπο.
Αυτον τον μήνα έχουμε Mirror και Glitter. Με τιμη 3.50. Ευρώ το καθένα και με όμορφα δώρα.
Glitter με ενα κραγιον απο την σειρά ματ velvet της golden rose σε χρωμα κόκκινο και μασκαρα της ίδιας εταιρίας σε χρωμα Μπλε που ειναι και της μόδας.
Το περιοδικό Mirror με δώρο μια παλετα με ρουζ σε Χρώμα κοραλι φυσικό της lA angels
Αυτα προς το παρών θα σας εχω νεα σύντομα
Monday, March 9, 2015
Sunday, March 8, 2015
Παστίτσιο η συνταγές της τεμπελας
Αξίζει
όμως γιαυτό και το φτιάχνω αρκετά συχνά.
Υλικά
Μακαρόνια
για παστίτσιο
Κιμά
ανάμικτο 500γρ
Πιπεριά
πράσινη ή Φλωρίνης
Αλάτι
πιπέρι
Λάδι
Βούτυρο
Γάλα
Ντομάτα
Κρεμμύδι
Αλεύρι
Αυγό
Για
τα μακαρόνια
Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει
βάζουμε τα μακαρόνια μας και χαμηλώνουμε το μάτι στην μέτρια φωτιά . το αφήνουμε
να βράσει για 12 λεπτά. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε 1
κουταλάκι βούτυρο και τα ανακατεύουμε για να λιώσει.
Για
τον κιμά
Σε ένα
τηγάνι η σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε ½
κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καραμελώνουμε λίγο ,στην συνέχεια προσθέτουμε τον
κιμά και τον καβουρδίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει ένα καφετί. Μετά
προσθέτουμε την σάλτσα 1 κουτ αλάτι λίγο πιπέρι 1 κούπα νερό λίγο κανέλα και ψιλοκομμένη
πιπεριά. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Για
την μπεσαμέλ
Σε μια
γαλατιέρα βάζουμε 4 κουταλιές βούτυρο μόλις λιώσει προσθέτουμε 10 κουταλιές της
σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά
το γάλα 2 κούπες . βάζουμε λίγο και ανακατεύουμε ξανά λίγο και ανακατεύουμε
όταν βάλουμε την τελευταία δόση γάλα αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να γίνει κρέμα όχι πολύ σφιχτεί. Βάζουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε πολύ
γρήγορα για να μην μας κόψει.
Εκτέλεση
στο ταψί.
Μακαρόνια
μετά κιμά ξανά μακαρόνια και στο τέλος την μπεσαμέλ. Βάζουμε αν θέλουμε λίγο τριμμένο
κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
Ελπίζω
να το δοκιμάσετε και να γλύψετε και τα δάκτυλα σας όπως εγώ.
Καλή
επιτυχία
¨Ευα.
Sunday, February 22, 2015
Tuesday, February 3, 2015
Monday, January 26, 2015
Bath bombs για βάπτιση και αλλα πολλα
Και Ποιος δεν ηθελε το μπανιο του να ειναι αρωματισμενο με αιθερια έλαια. Χρώματα αρωματα που το σωμα μας θα βυθιστει σε αυτα και θα χαλαρωσει.
Αυτη ειναι ομως μονο η μια επιλογή που εχουμε .....θα. σας πω πολλούς τρόπους που μπορουν οι bath bombs να χρησιμοποιηθούν
Αφρολουτρο
Ποδολουτρο
αρωματικικο χώρου
Διακοσμητικο
Σε μπομπονιερες......ναι πολύ πρωτότυπη ιδέα για τον γαμο η την βάπτιση σε πολυ οικονομική λύση.
Λοιπον τι λέτε θα βουτηξουμε στην αμαρτία των αρωματατω;
Αυτη ειναι ομως μονο η μια επιλογή που εχουμε .....θα. σας πω πολλούς τρόπους που μπορουν οι bath bombs να χρησιμοποιηθούν
Αφρολουτρο
Ποδολουτρο
αρωματικικο χώρου
Διακοσμητικο
Σε μπομπονιερες......ναι πολύ πρωτότυπη ιδέα για τον γαμο η την βάπτιση σε πολυ οικονομική λύση.
Λοιπον τι λέτε θα βουτηξουμε στην αμαρτία των αρωματατω;
Wednesday, January 21, 2015
Tuesday, January 20, 2015
Friday, January 16, 2015
Friday, January 9, 2015
χείλια σκασμένα και κραγιόν που δέν έχει την διάρκεια που θα θέλαμε!
τιπ:
ενυδατώστε τα χείλια σας με τα lip balm μας σε υπέροχα αρώματα τιμή 2,69€ βιολογικά και μετά βάψτε τα χείλια σας με το αγαπημένο σας χρώμα μολύβι σε όλη την επιφάνεια των χειλιών σας.
μετά απολαύστε το χρώμα του όλη μέρα
------------------------------------------------------------------------καλωσορίζουμε το Νέο μέλος μας κάνοντας δώρο τη μαύρη μάσκαρα sexy pulp αξίας 17,90€
Γίνετε και εσείς μέλος μας και κάντε την δική σας.
(με παραγγελίες 60€ στην χονδρική τιμή )
------------------------------------------------------------------------------------Τα προϊόντα yves rocher μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εδώ στέλνοντας μήνυμα ή μπορείτε να μπείτε και στην σελίδα μας
http://yvesrochergr.weebly.com/
https://www.facebook.com/pages/Yves-rocher-beauty-consultant-GR/402987103183557?ref=hl
αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αντικαταβολή
--------------------------------------
YVES ROCHER:
Από το 1959-Δημιουργός της Φυτικής Κοσμετολογίας
-Όχι στα Πειράματα σε Ζώα
-Χωρίς Κανένα Ζωικό Συστατικό στις Συνθέσεις μας
-MΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.
-------------------------------------
Οι μηνιαίες και εορταστικές προσφορές μας: http://www.yvesrocher.gr/flash/
Το Πράσινο Βιβλίο 2014-2015: http://www.yvesrocher.gr/ps1/
Tuesday, January 6, 2015
οι συνταγές της τεμπέλας- ώρα για δίαιτα-
καλή χρονιά να έχουμε
με την ευκαιρία που οι γιορτές έχουν περάσει βρήκα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε διατροφή αλλά όχι τρελά πράγματα γιατί δέν θέλω απλά να χάσω αυτά τα 5 κιλά που όλοι μας θέλουμε πάντα αλλά θέλω μιά καλή διατροφή που θα έχει απο όλα, αλλά θα με κάνει και να νιώσω ανάλαφρη και με περισσότερη ενέργεια.
Αυτή λοιπόν είναι μία απο της συνταγές για κυρίως γεύμα που έχω κάνει .
Φυσικά η ημέρα μου περιλαμβάνει 3 γεύματα και 2 σνάκ.
υλικά:
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- μακαρόνια ολικής
- λαχανάκια Βρυξελλών
- αρακά
- αγγούρι
- τοματίνια
- αβοκάντο
- σουσαμέλαιο
- γιαούρτι
- αλάτι, καυτερή πάπρικα,ρίγανη
εκτέλεση:
βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά και τα σουρώνουμε έπειτα προσθέτουμε μιά κουταλιά γιαούρτι 1 1/2% λιπαρά
σε μιά κατσαρόλα βράζουμε σε νερό τα λαχανάκια και τον αρακά για 15 λεπτά( δέν τα παραβράζουμε γιατί θα χάσουν της βιταμίνες τους)
και σε ένα μεγάλο μπόλ κόβουμε αγγούρι και τα τοματίνια στα 4.
σε ένα μικρό μπόλ καθαρίζουμε ένα πολύ ώριμο αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και σουσαμέλαιο και τα ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει κρέμα
Τέλος σε ένα σκεύος ότι έχουμε ( σχάρα, γκριλ , Τεπανγιάνκι) προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε μαρινάρει για 20 λεπτά όχι παραπάνω με λεμόνι αλάτι μπούκουβο και ρίγανη και φυσικά λαδώνουμε λίγο με σουσαμέλαιο για τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά την κάθε τους πλευρά. δέν τα τρυπάμε με το πιρούνι για να μπορέσει να γίνει πολύ ζουμερό όταν το κόβουμε να το φάμε και να μην γίνει στεγνό και άγευστο.
ένα πιάτο πολύ πλούσιο με πολύ λίγα λιπαρά και θερμίδες καθώς και πολλές βιταμίνες.
καλή όρεξη.
Subscribe to:
Posts (Atom)