Sunday, March 8, 2015

Παστίτσιο η συνταγές της τεμπελας



 Ένα από τα φαγητά που αγαπώ πολύ και φτιάχνετε πολύ εύκολα αλλά έχει πολύ πλύσιμο πιάτων μετά.
Αξίζει όμως γιαυτό και το φτιάχνω αρκετά συχνά.
Υλικά
Μακαρόνια για παστίτσιο
Κιμά ανάμικτο 500γρ
Πιπεριά πράσινη ή Φλωρίνης
Αλάτι πιπέρι
Λάδι
Βούτυρο
Γάλα
Ντομάτα
Κρεμμύδι
Αλεύρι
Αυγό

Για τα μακαρόνια
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τα μακαρόνια μας και χαμηλώνουμε το μάτι στην μέτρια φωτιά . το αφήνουμε να βράσει για 12 λεπτά. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε 1 κουταλάκι βούτυρο και τα ανακατεύουμε για να λιώσει.
Για τον κιμά
Σε ένα τηγάνι η σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καραμελώνουμε λίγο ,στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει ένα καφετί. Μετά προσθέτουμε την σάλτσα 1 κουτ αλάτι λίγο πιπέρι 1 κούπα νερό λίγο κανέλα και ψιλοκομμένη πιπεριά. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Για την μπεσαμέλ
Σε μια γαλατιέρα βάζουμε 4 κουταλιές βούτυρο μόλις λιώσει προσθέτουμε 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα 2 κούπες . βάζουμε λίγο και ανακατεύουμε ξανά λίγο και ανακατεύουμε όταν βάλουμε την τελευταία δόση γάλα αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα όχι πολύ σφιχτεί. Βάζουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην μας κόψει.

Εκτέλεση στο ταψί.
Μακαρόνια μετά κιμά ξανά μακαρόνια και στο τέλος την μπεσαμέλ. Βάζουμε αν θέλουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να γλύψετε και τα δάκτυλα σας όπως εγώ.
Καλή επιτυχία
¨Ευα. 

No comments:

Post a Comment