μέρα δεύτερη:
πρωί :
2 αυγά βραστά (ένα ολόκληρο και ένα ασπράδι)
σνακ:
μπανάνα.( δέν είναι μέσα στην δίαιτα αλλά κάνει καλό )
μεσημέρι:
αρακά βραστό με κρεμμύδι
απόγευμα:
πορτοκαλάδα απο 2 πορτοκάλια
βράδυ:
σπαράγγι βραστό
Την δίαιτα θα την βρείτε εδώ κλικ
πρωί :
2 αυγά βραστά (ένα ολόκληρο και ένα ασπράδι)
σνακ:
μπανάνα.( δέν είναι μέσα στην δίαιτα αλλά κάνει καλό )
μεσημέρι:
αρακά βραστό με κρεμμύδι
απόγευμα:
πορτοκαλάδα απο 2 πορτοκάλια
βράδυ:
σπαράγγι βραστό
Την δίαιτα θα την βρείτε εδώ κλικ
έξτρα πληροφορικές που της βρήκα στο διαδίκτυο
Τα σπαράγγια αρχίζουν να ξεμυτίζουν από τα μισά του Φεβρουαρίου και διαπρέπουν στην αγορά μέχρι τον Ιούνιο, αλλά στα καλύτερά τους βρίσκονται τον Απρίλιο και τον Μάιο. Με αφροδισιακές ιδιότητες σύμφωνα με το φολκλόρ και αντικαρκινικές ιδιότητες σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, αποτελούν τη βάση για πολλές, υψηλού επιπέδου συνταγές.
Το σπαράγγι ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα κρεμμύδια, τα πράσα και το σκόρδο. Υπάρχουν τρία είδη καλλιεργημένου σπαραγγιού: λευκά, πράσινα και μοβ. Στην Ευρώπη εκτιμούν ιδιαιτέρως το άσπρο σπαράγγι που είναι μάλλον άγνωστο στη χώρα μας. Τα πράσινα καλλιεργημένα σπαράγγια είναι τα πιο συνηθισμένα στην Ελλάδα. Έχουν ελαφριά γλυκιά γεύση και είναι τρυφερά και τραγανά, ενώ το μοβ σπαράγγι έχει έντονα φρουτώδη γεύση και περιέχει 20% περισσότερα σάκχαρα από το πράσινο σπαράγγι.
Βραστά. Κόβουμε το κάτω μέρος, τα βράζουμε και τα τρώμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Μερικοί λατρεύουν να πίνουν το ζουμί τους που γίνεται κοκκινωπό αν ρίξουν λεμόνι.
No comments:
Post a Comment